Finnair Holidaysin ja Aurinkomatkojen tietosuojaseloste

HEI!
HALUAMME AURINKOMATKOILLA VARMISTAA, ETTÄ OLET SELVILLÄ TIETOJESI KÄSITTELYSTÄ.

Aurinkomatkojen tietosuojaselosteen (jäljempänä tietosuojaseloste) tarkoituksena on antaa tietoa siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi. Tässä tietosuojaselosteessa esitetään EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen ( (EU] 2016/679) 14 artiklassa vaaditut tiedot sekä kerrotaan Aurinkomatkojen tavoista käsitellä henkilötietoja.

Tietosuojaselosteemme kattaa kaikki henkilötiedot, joita keräämme sinulta, kun käytät palveluitamme, suunnittelet matkaasi, matkustat kanssamme tai vierailet verkkosivuillamme tai käytät mobiilisovelluksiamme, olet yhteydessä asiakaspalvelijoihimme ja matkaoppaisiimme tai kun annat palautetta kyselyidemme kautta. Tallennamme ja käsittelemme henkilötietojasi palveluidemme tarjoamisen ja kehittämisen yhteydessä. Näihin lukeutuvat myös Finnair Holidaysin palvelut. Henkilötietojasi käsitellään myös lisäpalveluiden tuottamiseksi, kuten esimerkiksi lentokenttäkuljetusten, retkien, matkavakuutuksen tai autonvuokrauspalveluiden järjestämiseksi. Tässä kuvauksessa kerromme, miten henkilötietojasi käsitellään markkinointi- ja viestintätarkoituksissa, personoinnissa, analysoinnissa, turvallisuuteen liittyvissä asioissa sekä sääntelytarkoituksissa.

Aurinkomatkat voi päivittää tietosuojaselostetta ajoittain. Ilmoitamme merkittävistä muutoksista verkkosivuillamme.

Kunnioitamme yksityisyyttäsi.

Tietoja meistä

Finnair Holidays -matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Aurinkomatkat – Suntours Ltd Ab (myöhemmin Aurinkomatkat). Aurinkomatkat kuuluu Finnair konserniin ja Finnair Holidays on Aurinkomatkojen aputoiminimi.

AURINKOMATKOJEN YHTEYSTIEDOT

REKISTERINPITÄJÄ
Oy Aurinkomatkat - Suntours Ltd Ab
Y-tunnus        0200991-4
Osoite            PL 200 01531 VANTAA

OTA YHTEYTTÄ
https://privacy.finnair.com

TIETOSUOJAVASTAAVA
Finnair-konsernin tietosuojavastaavan yhteystiedot:  privacy@finnair.com
Tietotie 9, 01053 Finnair, Vantaa, Finland

Tietosi ja oikeutesi

OIKEUKSIEN KÄYTTÄMINEN

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyden https://privacy.finnair.com. Huomaathan, että saatamme pyytää sinulta lisätietoja henkilöllisyytesi varmentamiseksi.

Saat meiltä vahvistuksen toimista, joihin olemme ryhtyneet pyyntösi johdosta (esim. vahvistus tietojen poistamisesta). Ilmoitamme myös, jos emme voi toteuttaa pyyntöäsi, ja kerromme päätöksen syyt.

Henkilötietoja koskevien pyyntöjen tekeminen on maksutonta kerran puolessa vuodessa (6 kk). Lisäpyynnöistä saatamme periä kohtuullisen maksun hallinnollisten kustannusten kattamiseksi.

Pidätämme oikeuden hylätä kohtuuttoman usein toistuvat tai laajat ja selkeästi perusteettomat pyynnöt.

OIKEUS SAADA PÄÄSY TIETOIHIN

Sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihisi sekä saada tieto siitä, mitä tietoja sinusta käsittelemme. Voit tarkastella osaa tiedoistasi digitaalisten kanaviemme kautta (esimerkiksi Oma loma -palvelu). Lisäksi voit pyytää meiltä kopion käsittelemistämme henkilötiedoistasi. Toimitamme kopion tiedoista sinulle, mikäli meillä ei ole laillista syytä olla jakamatta näitä tietoja kanssasi ja mikäli tietojen antaminen ei loukkaisi vakavasti sinun oikeuksiasi tai muiden oikeuksia.

OIKEUS TIETOJEN OIKAISEMISEEN

Voit päivittää joitakin henkilötietojasi digitaalisten kanaviemme kautta, ja sinulla on oikeus pyytää oikaisua yhteystietoihisi tai muihin henkilötietoihisi ottamalla meihin yhteyden.

OIKEUS TIETOJEN POISTAMISEEN

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi esimerkiksi silloin, mikäli henkilötietojasi ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joihin ne on kerätty, tai jos peruutat suostumuksesi, johon henkilötietojen keräys on perustunut, tai mikäli vastustat henkilötietojesi käsittelyä eikä vastustamisen syrjäyttämiselle ole mitään perusteltua syytä.

Poistamme henkilötietosi ilman aiheetonta viivästystä, ellei meillä ole jotakin laillista syytä jatkaa tietojesi käsittelyä. Näitä syitä voivat olla esimerkiksi yhtiömme oikeutettu etu, joka syrjäyttää pyyntösi tietojen poistosta, tai jos henkilötietosi ovat tarpeen jonkin sopimuksen täytäntöönpanemiseksi tai mikäli tietoja tarvitaan sellaisen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, jonka kohteeksi olemme joutuneet.

OIKEUS KÄSITTELYN RAJOITTAMISEEN

Voit myös pyytää meitä rajoittamaan tietojesi käsittelyä esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa olet pyytänyt tietojesi oikaisua tai poistamista ja pyyntösi odottaa vielä ratkaisua. Voit myös pyytää tietojesi käsittelyn rajoittamista tilanteissa, joissa yhtiömme ei enää tarvitse tietojasi siihen tarkoitukseen, johon ne on kerätty, mutta tarvitset itse tietoja sellaisen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, jonka kohteeksi olet joutunut. Rajoitusta voi pyytää myös, mikäli olet vastustanut sellaisten henkilötietojesi käsittelyä, joihin liittyy jokin yhtiömme oikeutettu etu, eikä päätöstä siitä, syrjäyttääkö ko. etu rajoituspyyntösi, ole vielä tehty.

VASTUSTAMISOIKEUS

Sinulla on milloin tahansa oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin, johon lukeutuu myös suoramarkkinointia varten suoritettava profilointi. Voit lopettaa markkinointiviestien vastaanottamisen jokaisen suoramarkkinointiviestin lopussa olevan toiminnallisuuden kautta tai ottamalla yhteyden asiakaspalveluumme.

OIKEUS PERUA ANTAMASI SUOSTUMUS

Sinulla on oikeus muuttaa mieltäsi ja peruuttaa meille aikaisemmin antamasi suostumus.

OIKEUS SIIRTÄÄ TIEDOT JÄRJESTELMÄSTÄ TOISEEN

Sinulla on oikeus saada meille antamat henkilötietosi jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa ja siirtää tiedot itsenäisesti kolmannelle osapuolelle.

VALITUKSEN TEKEMINEN

Jos koet, että emme ole käsitelleet henkilötietojasi oikein, sinulla on oikeus ottaa yhteyttä tietosuojaviranomaiseen ja tehdä valitus.

Tietojesi suojaaminen

MITEN TIETOSI SUOJATAAN

Aurinkomatkat ottaa tietoturvan sekä tietosuojalainsäädännön noudattamisen erittäin vakavasti.

Olemme ryhtyneet asianmukaisiin teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin, joilla varmistetaan riskiin nähden asianmukainen turvallisuuden taso. Käytännössä tämä tarkoittaa, että henkilötietosi suojataan tietojen arkaluontoisuuden ja niihin liittyvien riskien edellyttämällä tavalla. Pääsy henkilötietoihin on rajattu niihin henkilöihin, joilla on työtehtäviinsä liittyvä tarve siihen. Pääsyä tietoihin valvotaan ja henkilötietojen käsittelytoimet tallennetaan. Tietojärjestelmämme ovat suojatut ja niitä valvotaan asianmukaisesti. Säännölliset päivitykset, testaus sekä arviointi auttavat varmistamaan jatkuvan turvallisuuden. Henkilöstöämme koulutetaan jatkuvasti tietosuojalainsäädännön sekä sovellettavien politiikkojen ja käytäntöjen noudattamisessa.

KANSAINVÄLISET TIEDONSIIRROT

Henkilötietosi voidaan siirtää tai luovuttaa Suomen ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle yhteistyökumppaneillemme sekä viranomaisille. Varmistamme kaikin tavoin, että henkilötietojesi suojaus on riittävä niillä alueilla, joilla niitä käsitellään. Turvaamme henkilötietojen siirrot Euroopan talousalueen ulkopuolelle Euroopan komission mallisopimuslausekkeiden mukaisesti tai muilla asianmukaisilla suojatoimilla, kuten Privacy Shield -järjestelyllä.

ONGELMATILANTEET

Pyrimme parhaamme mukaan turvaamaan tietosi. Jos tietoturvaloukkaus kuitenkin tapahtuu, sinulle ilmoitetaan asiasta voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

MYÖS OMAT TOIMESI VAIKUTTAVAT

Vältä henkilötietojesi jakamista muille. Älä esimerkiksi jaa kirjautumistietojasi tai matkustusasiakirjojasi muille ihmisille tai sosiaaliseen mediaan. Älä lähetä meille kopioita esimerkiksi henkilöllisyystodistuksista tai muista henkilötiedoistasi suojaamattomalla sähköpostilla. Käytä sen sijaan ohjeidemme mukaisia sähköisiä lomakkeita tai muita Aurinkomatkojen tarjoamia suojattuja siirtokanavia.

Mitä henkilötietoja keräämme ja käsittelemme?

YKSILÖINTI- JA YHTEYSTIEDOT

Keräämme ja käsittelemme perustietoja, kuten nimiä, syntymäaikoja, sukupuolitietoja, matkustajatyyppitietoja (aikuinen, lapsi, vauva) ja siviilisäätytietoja. Käsittelemme myös yhteystietoja, kuten osoitteita, puhelinnumeroita, sähköpostiosoitteita ja tietyissä tapauksissa käsittelemme myös yritystietoja, laskutusosoitteita ja maakuljetusosoitteita laukuille. Käsiteltävät henkilötiedot voivat liittyä matkustavaan henkilöön, varauksen tehneeseen henkilöön, lailliseen huoltajaan tai huollettavaan.

VARAUKSIIN JA MATKUSTAMISEEN LIITTYVÄT TIEDOT

Meidän on käsiteltävä varaus- ja lipputietoja, jotta matkasi olisi mahdollinen. Näihin tietoihin voivat kuulua lentotiedot (lähtöpäivä, lennonnumero), matkustajarekisteritiedot (varausnumero), lipun numero, hintatiedot, matkan tyyppi (meno tai meno-paluu) ja lentoreittitiedot (mahdolliset välilaskut). Käsittelemme myös myyntikanavaan, matkan lähtömaahan ja matkan kohteeseen liittyviä tietoja. Näihin lukeutuvat myös tiedot lisäpalveluista, kuten tieto valituista istuinpaikoista, ennakkoon tilatuista aterioista, matkustusluokan korotuksista ja muista ostoista (esim. hotelleista ja autonvuokrauksesta).

Käsittelemme tietoja matkajärjestelyistäsi, kuten ryhmätietoja, tietoa siitä, miten lähtöselvitys tehtiin, tietoa matkakumppaneistasi, mikäli lähtöselvitys tehtiin ryhmänä, paikkatyyppitietoa sekä matkalaukkutarrojen numeroita.

Pyynnöstäsi voimme käsitellä myös tietoja erityispalvelupyynnöistä. Nämä pyynnöt voivat sisältää tietoa esimerkiksi ruokavaliosta, lemmikkien kuljettamisesta matkustamossa tai ruumassa ja tarvittavasta erityisavusta.

Käsittelemme myös sellaisten matkustajien matkustusasiakirjatietoja, jotka matkustavat Schengen-alueelle tai sieltä pois. Näissä tapauksissa voimme käsitellä passinumeroita, passin voimassaoloaikatietoja, tietoa passin myöntäjämaasta sekä passiin merkitystä kansallisuudesta. Keräämme myös tietoa viisumeista ja kohdemaan osoitteista silloin, kun kohdemaan viranomaiset sitä edellyttävät.

Käsittelemme myös maksutietoja, kuten maksutapa- ja luottokorttitietoja.

MAJOITUSTIEDOT

Käsittelemme majoitukseen liittyviä tietoja, kuten tietoa siitä, asutko matkallasi esimerkiksi hotellissa. Näitä tietoja ovat mm. hotellin nimi ja sijainti, matkustuspäivämäärät, huoneen tyyppi, kuuluuko huoneeseen esimerkiksi aamupala, erikoisruokavaliot tai muut tarpeet, jotka hotellin on huomioitava, jotta asiakas saisi pyytämänsä palvelun.

KOHDEMAAN PALVELUIHIN LIITTYVÄT TIEDOT

Tarjoamme useita eri aktiviteetteja asiakkaillemme heidän lomansa aikana. Tämän takia käsittelemme näihin palveluihin liittyviä henkilötietoja. Tietoihin kuuluvat retken tai aktiviteetin järjestäjän tiedot, päivämäärä, huoneen numero ja tiedot asiakkaan noutamista varten, jotta voimme järjestää asianmukaisen kuljetuksen.

Retkiä ja aktiviteetteja varten voimme joissain erityistapauksissa tarvita esimerkiksi ikätietoja tai kehon mittoja (paino ja pituus), ruokavalio- ja terveystietoja sekä passitietoja. Aurinkomatkat käsittelee myös tietoa asiakkaiden lennoista ja aikatauluista lentokenttäkuljetuksien järjestämiseksi. Pääsyliput voivat edellyttää nimitietojen käsittelyä, mikäli liput ostetaan Aurinkomatkojen kautta.

MATKAVAKUUTUS, AUTONVUOKRAUS JA LAHJAKORTIT

Matkavakuutusta varten voimme joutua käsittelemään nimi- ja syntymäaikatietoja sekä matkakohtaisia tietoja, kuten matkustuspäivämääriä ja kohdetta. Autonvuokraamiseen liittyviä tietoja tarvitaan, jos vuokraat auton Aurinkomatkojen kautta. Lahjakortit voivat edellyttää yritystietoja sekä nimi- ja yhteystietoja.

KANTA-ASIAKASOHJELMAN JÄSENTEN TIEDOT

Voimme käsitellä kanta-asiakasohjelmaan liittyviä tietoja, kuten kanta-asiakkaan nimi, yhteystiedot, mieltymykset, jäsennumero, pistesaldo, pisteiden kertyminen ja lunastus, kanta-asiakkuuden taso, ostotapahtumat, voitot ja edut.

VIESTISI MEILLE

Käsittelemme tietoja viesteistäsi meille, kuten asiakaspalveluumme soitettujen puheluiden nauhoitteita, chat-historiaa, asiakaspalautteita ja muita viestejä.

ERITYISPALVELUIHIN LIITTYVÄT TIEDOT

Käsittelemme erityispalveluiden tarjoamiseen tarvittavaa tietoa, mikäli asiakas haluaa osallistua niihin. Näitä palveluita ovat esimerkiksi erikoistapahtumat, asiakastyytyväisyyskyselyt ja muut vastaavat erityiset tapahtumat. Tapahtumien yhteydessä käsittelemme esimerkiksi nimi- ja yhteystietoja.

TÄYDENTÄVÄT TIEDOT

Aurinkomatkat käsittelee täydentäviä tietoja, mikäli jaat niitä kanssamme esimerkiksi korvausvaatimusta varten asiakaspalvelukanaviemme kautta. Hätätilanteissa ja muissa tilanteissa, joissa matkaopas auttaa asiakasta, tilannetta kuvaavia tietoja voidaan käsitellä.

MARKKINOINTITIEDOT

Keräämme ja käsittelemme tietoja asiakkaan nimestä, osoitteesta, puhelinnumerosta, sähköpostiosoitteesta, syntymäajasta, suostumuksista sekä mahdollisesta suoramarkkinointikiellosta ja profilointikiellosta markkinointitarkoituksia varten.

ARKALUONTOISTEN TIETOJEN KERÄÄMINEN

Keräämme arkaluontoisia henkilötietoja, kuten terveyttäsi koskevia tietoja, mahdollisimman vähän ja ainoastaan tarvittaessa. Joissakin tapauksissa tällaisten tietojen käsittely voi kuitenkin olla tarpeen, esimerkiksi asiakkaan pyytämän erityisavun tai jonkin muun terveyteen liittyvän tarpeen vuoksi.

LAPSIA KOSKEVAT TIEDOT

Palvelujemme luonteen vuoksi käsittelemme alle 13-vuotiaiden lasten tietoja.

Miten tietojasi käytetään

Kanssasi tehdyn sopimuksen perusteella:

Palveluiden tarjoamiseksi

Käytämme tietojasi voidaksemme tarjota sinulle palveluita koko matkustuskokemuksesi ajan. Tarvitsemme henkilötietoja (esimerkiksi yhteystietoja) varausten tekemiseksi. Tämä pätee niin yksittäisten henkilöiden kuin ryhmien varauksiin. Häiriötilanteissa meidän on voitava ottaa yhteyttä asiakkaisiimme heidän toimittamiensa yhteystietojen avulla, jolloin meidän on kyettävä muokkaamaan varauksia.

Autamme sinua kaikissa varaukseesi liittyvissä kysymyksissä ja muutoksissa. Nämä voivat liittyä esimerkiksi kuljetuksiin, majoitukseen, retkiin tai muihin kohdemaan palveluihin. Mikäli olet käyttänyt muita palveluitamme, käsittelemme rekisteröintivaiheessa toimittamiasi tietoja.

Lakisääteisten velvollisuuksiemme perusteella:

Yhteistyö viranomaisten kanssa

Joissakin tilanteissa meidän on käsiteltävä tietojasi lakisääteisten velvollisuuksiemme täyttämiseksi. Voimme jakaa tietosi esimerkiksi ulkomaalaiselle ministeriölle tai veroviranomaiselle.

Hätä- tai häiriötilanteissa voimme joutua käsittelemään tapahtumaan liittyviä tietoja lakisääteisten velvollisuuksiemme täyttämiseksi palveluntuottajana. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi maanjäristykset tai muut luonnonkatastrofit, ryöstöt sekä onnettomuudet.

Kirjanpito

Kirjanpidosta säädetyt lait velvoittavat meidät pitämään kirjaa liiketoiminnastamme sekä säilyttämään muuta kirjanpidollista materiaalia laissa määritellyn ajan.

Oikeutetun edun perusteella:

Asiakasviestintään ja yhteydenottoon

Käytämme antamiasi yhteystietoja vastataksemme kysymyksiisi, palautteen keräämiseen sekä valitusten, korvausvaatimusten ja hyvitysten käsittelemiseen.

Voimme käyttää myös henkilö-, yhteys- ja varaustietojasi tarjotaksemme sinulle parempaa asiakaspalvelua häiriötilanteissa. Tarvittaessa voimme lähettää sinulle ennakkotietoja tai häiriötiedotteita pitääksemme sinut ajan tasalla matkaasi liittyvistä asioista.

Kutsumme myös asiakkaitamme osallistumaan asiakasyhteisöömme. Olemme asiakkaisiimme yhteydessä myös pyytääksemme palautetta tai tehdäksemme kyselyitä. Asiakaskyselyiden tulokset analysoidaan, ja ne voidaan myös yhdistää muihin tietokantamme tietoihin. Esimerkiksi varaustietoja käytetään asiakaskokemuksen parantamiseen. Voimme olla yhteydessä asiakkaisiimme kyselyn jälkeen lisätietojen pyytämiseksi. Voimme myös ottaa yhteyttä valittuun tai rajoitettuun asiakasryhmään testataksemme uusia tuotteita ja palveluita. Aurinkomatkat käsittelee tietoja asiakkaan matkan vaiheista ja muita palveluihimme liittyviä tietoja käsitellessään asiakaspalautteita ja korvausvaatimuksia. Näin varmistamme, että voimme käsitellä kaikki tapaukset reilusti, ja että ymmärrämme, mitä on tapahtunut.

Taustaprosesseihin

Voimme käsitellä henkilötietojasi osana yrityksen pyörittämiseen vaadittavia taustaprosesseja. Meidän on varmistettava, että kaikki varauksesi ja ostot ovat maksettuja (kirjanpitosyistä), ja varmistaaksemme, ettei meneillään ole petoksia, kuten luottokorttivarkauksia (tuoton suojelemisen syistä) ja etteivät varaukset ole valheellisia.

Liiketoimintamme suorituskyvyn mittaamiseksi meidän on analysoitava liikennevirtoja, kaupallista ja operatiivista suorituskykyämme sekä näihin liittyvää asiakaskäyttäytymistä. Käsittelemme kaupallisia ja asiakkaiden kulutustottumuksiin liittyviä tietoja prosessiemme ja asiakaskokemuksen parantamiseksi. Kaupallisia tietoja käytetään operatiivisessa toiminnassamme esimerkiksi silloin, kun teemme päätöksiä siitä, kenelle matkustusluokan korotustarjouksia lähetetään.

Digitaalisten palveluiden ja evästeiden yhteydessä

Vastaanotamme evästeiden avulla Finnair Holidaysin internetsivuilla kerättyä henkilötietoa Finnair-konsernin digitaalisista palveluista. Lisätietoa evästeistä ja niitä hyödyntävien seurantajärjestelmien käytöstä Finnairin evästekäytännösta.

Palvelujen personointiin

Haluamme jatkuvasti parantaa asiakaskokemustasi sekä tehdä palveluistamme ajankohtaisempia asiakkaillemme. Siksi voimme tarjota personoitua sisältöä yksittäisen myyntitapahtuman perusteella. Voimme esimerkiksi tarjota sinulle palveluita kohdemaassasi. Segmentoimme asiakkaita, jotta voimme tarjota digitaalisten kontaktipisteidemme kautta esimerkiksi ajankohtaisia lisäpalveluita ja matkatuotteita asiakkaillemme. Voimme kerätä muitakin tietoja yksittäisistä ostotapahtumista, kuten esimerkiksi tiedon matkan tarkoituksesta.

Kun voimme tunnistaa asiakkaan ja hänen matkustushistoriansa, löydämme samalla tiedot asiakkaan aikaisemmista viesteistä, ongelmatilanteista, palveluista ja varauksista. Samalla tavoin voimme ennakoida kyseisen matkustajan tarpeet ja huomioida erityisesti tietyt asiakkaan matkaan, asiakaskokemukseen ja vuorovaikutukseen liittyvät seikat.

Suostumuksesi perusteella:

Suoramarkkinointiin

Lähetämme sinulle markkinointiviestejä, mikäli olet antanut siihen suostumuksesi. Jos olet esimerkiksi tilannut Aurinkomatkojen uutiskirjeen tai jonkin muun suoramarkkinointijulkaisun, yhteystietojasi käsitellään näiden viestien lähettämisen yhteydessä. Suostumuksen antaneista asiakkaista ja heille lähetetyistä viesteistä pidetään kirjaa, ja asiakkailla on milloin tahansa oikeus perua tilaukset tai poistua markkinointiviestien postituslistoilta.

Digitaaliset palvelut ja evästeet

Saatamme kerätä ja käsitellä henkilödataa käyttäessäsi digitaalisia palveluitamme, kuten verkkosivujamme ja/tai sovellusta. Dataa kerätään esimerkiksi matkavarauksen yhteydessä. Käytämme näissä palveluissa myös evästeitä, jotka varmistavat ennen kaikkea sivuston toimivuuden, mutta myös kehittyneemmän analytiikan, personoidun sisällön ja mainonnan hyödyntämisen. Vastaanotamme evästeiden avulla Finnair Holidaysin internetsivuilla kerättyä henkilötietoa Finnair-konsernin digitaalisista palveluista. Lisätietoa evästeistä ja niitä hyödyntävien seurantajärjestelmien käytöstä Finnairin evästekäytännösta.

Terveystietoja ja muita arkaluonteisia tietoja koskeva käsittely

Pyydämme aina suostumuksen asiakkaalta terveystietojen tai muihin arkaluonteisten henkilötietojen  käsittelyyn ennen kun tiedot tallennetaan järjestelmiimme. Saatamme pyytää asiakkaita toimittamaan meille lisätietoja (esimerkiksi lääkärintodistuksen), jotta voimme varmistaa lääketieteen ammattilaisen todenneen heidät matkustuskykyiseksi. Samalla varmistumme siitä, että meillä on tarvittavat tiedot voidaksemme pitää huolta matkustajiemme terveydestä ja turvallisuudesta.

SÄILYTYSAIKA

Säilytämme henkilötietosi niin kauan kuin se on tarpeen niille määritettyjen käsittelytarkoitusten täyttämiseksi, ellei meillä ole lakisääteisiä velvoitteita säilyttää tietoa pidempään tai ellemme tarvitse tietoa puolustautuaksemme mahdollisia asiakasreklamaatioita vastaan.

Mistä saamme henkilötiedot ja kenelle niitä luovutetaan?

TIETOLÄHTEET

Keräämme henkilötietoja suoraan sinulta, kun ostat tuotteitamme jonkin myyntikanavamme kautta tai kirjaudut johonkin palveluumme (esimerkiksi tehdessäsi varauksen verkkosivustomme kautta).

Saamme joitakin tietoja myös viranomaisilta tai valikoiduilta kumppaneiltamme.

TIETOJEN SIIRTO JA LUOVUTTAMINEN

Voimme luovuttaa tai siirtää tietosi Finnair-konserniin kuuluvien yritysten sekä kolmansien osapuolten kanssa seuraavia tarkoituksia varten:

Palveluiden tarjoamiseksi

Meidän on jaettava tietosi hotellien kanssa, jotta voimme tarjota sinulle meiltä varaamasi hotellihuoneen. Jos olet ostanut muitakin palveluita, kuten retkiä, meidän on jaettava tietosi retken järjestäjän kanssa. Jotta lentomatkasi olisi mahdollisimman sujuva, jaamme tietosi matkasi järjestämiseen osallistuvien lentoyhtiöiden kanssa. Lähetämme yhteystietosi sekä muut hotelliin liittyvät valintasi majoituspalvelujen tarjoajille, jotka ovat mukana ostamasi matkatuotteen järjestämisessä. Lisäksi joissakin korvausvaatimustapauksissa meidän on jaettava asiakastietosi hotellin kanssa.

Voimme jakaa tietosi myyntiedustajille Aurinkomatkojen kohdemaissa. Voimme myös lähettää yhteystietosi ja varaukseesi liittyvät tiedot myyntiedustajille, jotka tarjoavat sinulle esimerkiksi retkiä, aktiviteetteja, majoituspalveluita tai kuljetuspalveluita Aurinkomatkojen puolesta. Retkien ja muiden kohdemaan palveluiden (esimerkiksi autonvuokrauksen, lentokenttäkuljetuksen ja muiden palveluiden) tarjoamiseksi meidän on jaettava yhteystietosi ja muut palvelukohtaiset tiedot kyseisen palvelun tarjoajalle. Joskus matkaoppaat avustavat asiakkaita kadonneiden matkatavaroiden etsimisessä ja he saattavat tarvita pääsyn esimerkiksi asiakkaan matkatavaratietoihin, lentotietoihin ja yhteystietoihin. Meidän on jaettava varaustiedot lentoyhtiöiden kanssa, jotta voimme järjestää asiakkaidemme lennot.

Palveluidemme tarjoamiseksi meidän on jaettava tietosi kolmansien osapuolten kanssa, kuten vakuutusyhtiöiden tai muiden tietotekniikkajärjestelmien tarjoajien kanssa tai matkatoimistojen tai muiden lisäpalveluiden tuottajien kanssa. Joissakin reklamaatio- ja korvausvaatimustapauksissa meidän on jaettava tietoja yhteistyökumppaniemme kanssa.

Lakeihin ja turvallisuuteen perustuvista syistä sekä petosten estämiseksi

Voimme jakaa tietojasi, kuten passi- ja viisumitietoja, kohdemaan edellyttämien muodollisuuksien vuoksi. Jaamme henkilötietoja paikallisten viranomaisten kanssa, kun saavut heidän alueelleen kohdemaassa tai muista samankaltaisista pakottavista syistä. Voimme jakaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille, jos se vaikuttaa tarpeelliselta rikosten tai petosten paljastamisen ja estämisen tai turvallisuuden kannalta tai muiden laillisten syiden perusteella.